Şase drumuri naţionale închise; opt administratori de drumuri sancţionaţi pentru neîntreţinerea carosabilului

Aproape 5.000 de polițiști au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, iar pentru neîntreținerea carosabilului opt administratori de drumuri au fost sancționați contravențional.

„La această oră, sunt închise șase drumuri naționale”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis marți .

În ultimele 24 de ore, la nivel național, 4.951 de polițiști au acționat cu 2.393 de mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii au monitorizat modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

„Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului, în valoare totală de 24.070 de lei și 22 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă, în valoare de 19.455 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, polițiștii au salvat 11 persoane fără adăpost, care au fost depistate în stradă și preluate de ambulanțe.

„Polițiștii vor continua să acționeze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, precizează IGPR.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare — dezaburire funcțional etc). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata