Şase state europene au ieşit de sub procedura de deficit excesiv

Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au decis vineri să închidă procedurile de deficit excesiv care vizează șase state membre, în condițiile în care acestea au reușit să-și reducă deficitul guvernamental sub pragul de 3% din Produsul Intern Brut, transmite AFP.

Cele șase state membre, a căror ieșire de sub procedura de deficit a fost propusă de Comisia Europeană, sunt Belgia, Austria, Olanda și Slovacia, toate patru state membre ale zonei euro, precum și Danemarca și Cehia.

‘Această decizie duce numărul țărilor aflate în procedură de deficit excesiv la 11 din cele 28 de state membre ale UE, de la 24 în urmă cu trei ani’ a subliniat comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, într-o conferință de presă.

Printre cele 11 state care rămân în continuare sub procedura de deficit excesiv figurează Franța, Irlanda, Polonia, Portugalia, Slovenia și Marea Britanie, care trebuie să-și reducă deficitul sub pragul de 3% în 2015. O altă țară membră, Malta, trebuie să-și reducă deficitul bugetar sub 3% din PIB încă din acest an, în timp ce alte patru state (Cipru, Grecia, Spania și Croația) au timp până în 2016 să facă același lucru.

Nicio procedură de deficit excesiv nu a fost deschisă împotriva Bulgariei, Germaniei, Estoniei, Finlandei, Ungariei, Italiei, Lituaniei , Luxemburgului, Letoniei, României și Suediei.

De asemenea, miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au aprobat vineri recomandările Comisiei privitoare la politicile economice și bugetare ale statelor membre (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata