Scandalul emisiilor se extinde în SUA: 85.000 de modele Audi, Volkswagen şi Porsche sunt echipate cu softul ilegal

20

Scandalul emisiilor cu care se confruntă grupul german Volkswagen s-a extins marți, după ce diviziile sale premium Audi și Porsche au recunoscut că au instalat în SUA softul care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale, transmite DPA.

Aproximativ 13.000 de modele Porsche Cayenne sunt afectate, nu doar 3.000 așa cum se estimase inițial, a anunțat marți un purtător de cuvânt al companiei germane. Acesta a adăugat că firma cooperează pe deplin cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Porsche cumpără motoarele sale diesel de la Audi, care a recunoscut luni seară că motoarele pe care le-a produs conțin softul controversat.

Conform informațiilor de la Audi, modelele Cayenne afectate sunt cele fabricate în 2013 și nu în 2015, cum se anunțase inițial. Noile informații majorează semnificativ numărul mașinilor afectate.

Audi a recunoscut în fața autorităților de reglementare din SUA că vehiculele sale diesel cu motor de trei litri utilizează trei programe software care nu au fost dezvăluite anterior. Unul din aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementărilor din SUA.

Anterior, reprezentanții Volkswagen au dat asigurări că scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW și au dezmințit că motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte.

Softul afectează 85.000 de modele Audi, Volkswagen și Porsche vândute începând cu 2009 în SUA.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata