Scutirea de impozit a profitului reinvestit în echipamente tehnologice, aprobată de Camera Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți, 3 februarie, în calitate de for decizional, cu 121 voturi pentru, o abținere și două împotrivă, OUG 19/2014 pentru modificarea Codului fiscal în sensul scutirii de impozit a profitului reinvestit în echipamente tehnologice folosite în scopul desfășurării de activități economice.

Potrivit actului normativ, facilitatea se acordă în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă și se aplică pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice produse și/sau achiziționate după 1 iulie 2014 și puse în funcțiune până la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

Deputatul PNL Andreea Paul și-a exprimat sprijinul pentru proiectul de aprobare a ordonanței, dar s-a arătat nemulțumită că Guvernul „pe de o parte scutește de impozit profitul reinvestit, dar introduce taxa pe clădirile speciale, adică pe echipamentele de producție, sau introduce supra-acciza la carburanți”.

Ea a precizat că firmele care optează pentru scutirea de impozit a profitului reinvestit în echipamente tehnologice au obligația de a păstra în patrimoniu echipamentele respective pentru cel puțin 5 ani.

Liderul grupului deputaților PSD, Marian Neacșu, a subliniat că măsura a fost îndelung așteptată de mediul de afaceri și efectele au fost pozitive pentru 2014.

„În urma execuției bugetare a anului trecut rezultatele financiare ca urmare a aplicării acestei măsuri au fost pozitive”, a spus Neacșu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata