Se ieftinesc convorbirile telefonice

6

 De la 1 aprilie, operatorii de telefonie vor scădea tarifele de interconectare, de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut, în cazul telefoniei mobile şi de la 0,67 la 0,14 eurocenţi/minut, pentru telefonia fixă, notează yahoonews.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a anunţat că tarifele de interconectare  sau de terminare a apelurilor în altă reţea sunt plătite între operatori pentru convorbirile clienţilor în afara reţelei la care sunt abonaţi sau au cartelă prepaid. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput clientului care iniţiază apelul.

ANCOM a notificat Comisia Europeană şi autorităţile naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene cu privire la aplicarea noilor plafoane tarifare, după ce a finalizat procesul de consultare naţională a modelelor de calculare a costurilor pentru determinarea tarifelor de interconectare, din a doua jumătate a anului 2013.

Acordul primit din partea Comisiei Europene permite ANCOM adoptarea setului de măsuri propuse.

„În răspunsul său, Comisia Europeană a salutat tarifele LRIC pur pentru terminarea apelurilor calculate de ANCOM, apreciind că acestea contribuie la crearea unor condiţii concurenţiale echitabile pentru operatori şi asigură tuturor utilizatorilor beneficii maxime din punct de vedere al posibilităţilor de alegere, al preţurilor şi al calităţii. Mă bucur că am încheiat cu succes unul dintre cele mai complexe proiecte ale autorităţii şi aştept cu interes internalizarea beneficiilor acestor măsuri îndelung aşteptate, de exemplu prin impulsionarea inovaţiei şi lansarea unor oferte cu amănuntul mai competitive, în beneficiul tuturor utilizatorilor”, a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata