Secretarii de stat care nu au performat sau nu sunt compatibili cu viziunea miniştrilor vor pleca, susţine Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloș a precizat joi seară, 26 noiembrie, că le-a solicitat miniștrilor să facă evaluări în privința secretarilor de stat iar cei care nu au performat sau nu au viziuni compatibile cu ale miniștrilor vor fi schimbați din funcție.

„Pentru secretari de stat am cerut fiecărui ministru să își facă o evaluare în minister și să vină să îmi spună în perioada următoare ce are de gând cu fiecare post de secretar de stat și cu fiecare om de acolo. Și abordarea pe care vreau să o am este aceasta: una profesionistă, și nu una politică. Acolo unde oamenii nu au performat sau nu sunt compatibili cu viziunea ministrului și cu obiectivele și cu proiectele lui, vor pleca și au început deja să plece unii, pentru că miniștrii se angajează la un anumit program de guvernare și pentru mine e clar că ei trebuie să își facă echipa la nivel de minister”, a afirmat Cioloș la Realitatea TV.

Premierul a adăugat că, în ceea ce îi privește pe înalții funcționari angajați prin concurs, aceștia vor fi evaluați și ei în funcție de performanțe.

„Pentru funcționari sau înalți funcționari care au dat niște concursuri, chiar dacă în unele cazuri acele concursuri n-au fost foarte obiective și foarte transparente, n-aș vrea să dăm semnalul că îi dăm afară pe „ai lor” ca să venim cu „ai noștri”, pentru că nu avem „ai noștri”. Deci, eu nu vin cu niște oameni pe care vreau să îi pun în locul celorlalți, vin cu ideea de a crește performanța administrației. Și atunci mi se pare normal să luăm anumite decizii după ce facem anumite evaluări legate de performanța acestor oameni, nu doar performanță tehnică, ci și profesională și managerială. (…) Sigur că acolo unde vom observa că comportamentul acestor oameni nu este legat de performanța administrativă, ci de alte obiective, vom lua deciziile care se cuvin”, a explicat prim-ministrul.

Șeful Guvernului a adăugat că evaluarea va fi făcută de șefii ierarhici „pe baza obiectivelor de management pe care le fixează”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata