Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus reținerea directorului general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Ea va fi prezentată miercuri Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat marți seara pe site-ul instituției, în perioada februarie — martie 2014, Floarea Alesu a primit de la o persoană denunțătoare suma de 10.000 lei și o bijuterie din aur (lănțișor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promițând în schimb să-și folosească influența derivând din funcția de director general și să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaților înscriși la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector (la proba scrisă, respectiv interviu), organizate de Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în mai și iulie, astfel încât fiica acesteia să fie admisă.

Sursa citată precizează că, în 2013, Floarea Alesu a primit, în mod indirect, de la o altă persoană 500 lei, promițând că va interveni pe lângă funcționarii aflați în subordinea sa astfel încât dosarul depus de aceasta pentru obținerea unei pensii de handicap, să fie soluționat favorabil.

Floarea Alesu mai este cercetată într-un dosar separat, pentru presupuse fapte conexe infracțiunilor de corupție.

În prezenta cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata