Şeful ADRNE, Constantin Apostol şi subalternii săi, condamnaţi pentru fraudă

Constantin Apostol, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a fost acuzat de jonglerii cu fonduri europene. Acesta a fost judecat în dosarul Inter Print, alături de soţia deputatului Lucian Ciubotaru şi alte trei persoane.

Ei au fost acuzaţi de procurorii Anticorupţie că au obţinut pe nedrept fonduri de la Uniunea Europeană, suma fiind de aproape 700.000 de lei . Constantin Apostol a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare .

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au trimis-o în judecată pe Gabriela Ciubotaru, director general al Inter Print SRL Bacău, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, şi uz de fals.

Alături de ea au fost judecaţi Constantin Apostol, director general al ADRNE, Gheorghe Harja, director al Direcţiei Organism Interimar POR din cadrul ADRNE, Ioan Romeo Sauciuc, şef Birou asistenţă tehnică şi relaţia cu AM POR în cadrul ADRNE, Ionel Popa, şef Birou evaluare, selecţie şi contractare în cadrul ADRNE, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, şi SC Inter-Print SRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Pedepsele primite de aceştia:

Constantin Apostol, 2 ani cu suspendare

Gabriela Ciubotaru, 2 ani cu suspendare

Ioan Romeo Sauciuc, 2 ani cu suspendare

Ionel Popa, 2 ani cu suspendare

Gheorghe Harja, 2 ani cu suspendare

Cei judecaţi în dosarul Inter Print vor trebui să dea şi banii înapoi.

Potrivit sentinţei, plata se va face în solidar. Gabriela Ciubotaru, Ioan Romeo Sauciuc, Ionel Popa, Gheorghe Harja şi Constantin Apostol vor trebui să achite suma de 689.581,47 lei, reprezentând despăgubiri materiale către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Instanţa a decis că se „menţine măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile ale SC Inter Print SRL, asupra unui echipament pentru tipărire flexografică”, se arată în încheierea de şedinţă a judecătorilor băcăuani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata