Şeful CJ Brăila, reţinut de DNA

9

Președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reținut, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care este acuzat de atribuirea preferențială a unor contracte către anumite firme.

El a fost audiat joi seara, la sediul DNA Galați, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, ambele în formă continuată, privind atribuirea preferențială a unor contracte către anumite firme. Președintele CJ Brăila a fost ridicat joi seara de procurorii DNA în urma perchezițiilor efectuare la domiciliul său și sediul CJ Brăila.

Și vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Florin Mija, a fost reținut, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind atribuirea preferențială a unor contracte către anumite firme.

Procurorii anticorupție din Galați au efectuat joi patru percheziții în municipiul Brăila într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2009-2010, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcționari publici cu funcții de conducere în plan local, potrivit unui comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precizează DNA.

Conform unor surse judiciare, două percheziții au avut loc la sediul Consiliului Județean Brăila și la domiciliul președintelui instituției, Gheorghe Bunea Stancu. Șeful CJ Brăila este suspectat de abuz în serviciu, după ce a acordat preferențial și prin încălcarea atribuțiilor de serviciu mai multe contracte către anumite firme. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Este vorba de încheierea a cinci contracte de către președintele CJ Brăila și funcționarii din subordine care au făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor înscrise în procedurile respective, pe de o parte, și cei care au semnat contractele, pe de altă parte.

Sursele susțin că implicarea lui Bunea Stancu în comiterea unor fapte asimilate celor de corupție a avut concursul mai multor funcționari din subordine și în egală măsură al reprezentanților legali ai unor agenți economici interesați în obținerea unor contracte de achiziții publice.

Contractele acordate, menționează sursele, au vizat lucrări de asfaltare drumuri și reamenajare/reabilitare spații medicale la unitățile spitalicești din subordinea CJ Brăila, iar modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică a făcut ca anumite societăți să dețină monopolul lucrărilor licitate, la una dintre firme fiind chiar Bunea Stancu acționar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata