Semnătura electronică extinsă va fi utilizată la derularea formalităţilor vamale în relaţia cu UE

Semnătura electronică extinsă va fi utilizată la derularea formalităților vamale pentru mărfurile introduse și scoase din Uniunea Europeană /UE/, potrivit unui proiect de ordin al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Vămilor /DGV/.

Utilizarea semnăturii electronice extinse se implementează în fază pilot pentru declarațiile sumare de intrare depuse în aplicația ICS-RO pentru mărfurile ce urmează a fi introduse în Uniunea Europeană pe baza unei declarații sumare de intrare. Transmiterea de către declarant/reprezentant a declarației sumare de intrare, a cererii de rectificare sau a cererii de rerutare, prin intermediul aplicației ICS-RO, la biroul vamal se realizează cu semnătură electronică extinsă. Aplicația ICS-RO transmite mesaje de răspuns către declarant/reprezentant, având atașată semnătura electronică extinsă’, prevede proiectul de act normativ.

În cazul în care declarația sumară de intrare a fost selectată de unul sau mai multe criterii de risc comunitare/naționale sau pentru control, mesajul ‘eliberare pentru intrare’ transmis de către lucrătorul vamal are atașat semnătura electronică extinsă.

Utilizarea semnăturii electronice extinse în aplicația ICS-RO este facultativă pentru o perioadă de șase luni de la data intrării în vigoare a ordinului. După expirarea acestui termen utilizarea semnăturii electronice extinse devine obligatorie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata