Şereş: L-am condus pe Iohannis în sala în care se afla Voiculescu; Iohannis: Nu a existat niciodată o astfel de întâlnire

Fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a susținut luni, 1 septembrie, că în 2009 s-a întâlnit cu președintele PNL, Klaus Iohannis, pe holurile Grivco și că l-a condus pe acesta în biroul lui Dan Voiculescu.

În schimb, Iohannis a negat o astfel de întâlnire.

Codruț Șereș a susținut că s-a întâlnit în hol la Grivco cu Klaus Iohannis, în 2009 când se discuta despre nominalizarea unui premier. Iohannis a replicat că e vorba de o minciună.

În schimb, Șereș a precizat că de față mai erau și alte persoane, respectiv cei de la recepție și de la secretariatul lui Voiculescu.

„Cu cine aș fi venit acolo? (…) Aș fi venit cu trenul sau cu autocarul?”, l-a întrebat liderul PNL pe fostul ministru al Economiei, care a replicat că el nu este șofer și nici altfel de persoană care să se uite cu ce a venit.

Mai mult, Iohannis i-a cerut cinci nume pentru verificări.

„Verificați dumneavoastră. Încă mai sunt persoane care v-au văzut și dacă insistați în perioada imediat următoare, probabil incitați și de această discuție o să mai apară declarații”, a afirmat Șereș, la B1 Tv, menționând și că în 2009 era angajat la Grivco.

Liderul PNL a a precizat că afirmațiile lui Șereș sunt neadevărate. „Nici poveste de o asemenea întâlnire”, a afirmat Iohannis.

El a adăugat că nu a existat niciun context în care să fie condus de Șereș și că nu a avut întâlniri la Grivco cu Dan Voiculescu. „Nu a existat niciodată o discuție între mine și domnul Dan Voiculescu doar noi pe o temă politică”, a precizat liderul PNL, punctând că nu a avut nicio negociere cu Voiculescu.

Fostul ministru al Economiei a povestit că l-ar fi condus pe Iohannis la sala în care se afla Voiculescu.

„L-am însoțit în sala respectivă, după care am plecat. Eu avusesem o întâlnire în altă sală și întâmplător m-am întâlnit cu domnul Iohannis (…) (L-am condus n.r.) pentru că mi s-a părut o măsură de curtoazie și de bun simț”, a spus Șereș.

În context, Iohannis a subliniat că el a evitat astfel de întâlniri la Grivco.

„Eu singur pe holuri la Grivco, căutând un birou, puteți să vă imaginați așa ceva! Este caraghios! (…) Să vă mai spun mai simplu: eu am evitat astfel de întâlniri, nu am vrut să existe astfel de întâlniri și nici nu au existat. Faptul că am venit la București, fiind cooptat, pentru că nu s-a făcut nicio listă de nominalizări — am fost singurul în discuție în octombrie. Am venit intenționat și am cerut să ne întâlnim numai la Parlament, numai în locuri publice fiindcă nu am vrut orice fel de discuție precum aceasta cu un domn care își imaginează că mă prinde în lift”, a spus liderul PNL.

În context, Codruț Șereș s-a declarat dezamăgit că președintele PNL a început să uite foarte ușor. „Mă întreb cum va putea să fie președintele românilor uitând așa de ușor lucrurile”, a mai spus fostul ministru al Economiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata