Sesiunea specială a Bacalaureatului – în perioada 16 – 29 mai

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii din loturile naționale care participă la competițiile internaționale va avea loc între 16 – 29 mai, potrivit unei note publicate pe site-ul Ministerului Educației.

„Pentru asigurarea participării elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale și la competițiile internaționale 2015, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat, în perioada 16 mai — 29 mai 2015”, se arată în notă.

Absolvenții de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune ordinară a examenului de Bacalaureat între 25 — 29 mai și vor încheia cursurile pe 29 mai.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8 — 10 iunie, iar absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10 — 12 iunie.

Evaluarea competențelor digitale va avea loc între 15 — 19 iunie, iar proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională între 22 — 26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului — 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie, până la ora 12,00, și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile până la ora 16,00.

Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 — 9 iulie. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 10 iulie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata