Sesiunea specială a bacalaureatului

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat va începe luni, 16 mai, la Braşov, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului aprobat de MENCȘ.

Sesiunea specială va fi susţinută de absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă se va încheia pe 17 mai.

Pe 18 şi 19 mai va avea loc Evaluarea competenţelor digitale, pe 20 şi 21 mai — Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor avea următorul calendar: 23 mai — Limba şi literatura română, 24 mai —proba obligatorie a profilului, 25 mai — proba la alegere a profilului şi specializării, 26 mai — Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18,00). Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18,00 — 20,00. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

„Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util”, precizează MENCȘ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata