Shimon Peres acceptă invitaţia Papei pentru o reuniune cu Mahmoud Abbas

Președintele israelian, Shimon Peres, a salutat duminică, 25 mai, inițiativa Papei Francisc de a le oferi ”casa sa” israelienilor și palestinienilor pentru a se ruga pentru pace, relatează EFE.

”Președintele acceptă invitația Papei Francisc, el totdeauna a sprijinit și va continua să sprijine orice inițiativă pentru a promova cauza păcii”, a declarat, pentru EFE, o sursă guvernamentală.

Papa Francisc i-a invitat duminică pe președinții israelian și palestinian să meargă la Vatican să se roage pentru pace.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a confirmat că este vorba de o invitație formală adresată președintelui israelian, Shimon Peres, și președintelui Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru a discuta despre pace ”în sens religios” și a subliniat dorința Papei ca această întâlnire să poată avea loc la Vatican în scurt timp.

Citeste si:  Cel mai mare model de structură cristalină din lume este asamblat la Viena

Shimon Peres îl va întâmpina duminică pe Papa Francisc pe aeroportul Ben Gurion, la sfârșitul călătoriei sale la Betleem, iar luni se va întâlni cu el la Ierusalim, în cadrul unei reuniuni de lucru care va include o rugăciune pentru pace. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata