Simulările examenelor naţionale – la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie 2015

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ) a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2014-2015 să se desfășoare în zilele de 23, 24 și 25 februarie – Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 și 6 martie – Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al MECȘ, transmis marți , disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, sunt: Limba și literatura română (23 februarie), Matematică (24 februarie) și Limba și literatura maternă — pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (25 februarie). Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2014-2015 are următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Potrivit MECȘ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, mai informează MECȘ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata