Sindicaliştii din sănătate solicită creşterea salariilor cu 50%, odată cu reluarea negocierilor referitoare pachetul de bază

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România solicită Ministerului Sănătăţii să includă în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, având în vedere amânarea intrării în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale.

‘Luând act de prorogarea datei de intrare în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale pe motivul consultării cu toţi factorii interesaţi, anunţată de domnul prim-ministru, Victor Ponta, solicităm Ministerului Sănătăţii să includă în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal. Acest lucru se poate realiza prin includerea în costul serviciilor medicale ce vor face parte din pachetul de bază a sumelor necesare pentru aceste măsuri’, se precizează într-un comunicat al Federaţiei transmis, vineri.

În situaţia în care negocierile privind creşterile salariale eşuează, Consiliului de coordonare al Federaţiei va lua în considerare organizarea unui program de proteste, se spune în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului susţin că, până în acest moment, consultările privind principiile de alcătuire a pachetului de bază au fost ‘cvasi-inexistente, filosofia alcătuirii acestuia rămânând o necunoscută’, şi speră că de această dată realizarea pachetului va beneficia de transparenţa necesară.

‘Având în vedere faptul că unul din principiile strategiei de acţiune a Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ din România îl constituie creşterea calităţii serviciilor medicale prin creşterea calităţii vieţii profesionale, considerăm prioritare în gândirea pachetului de bază atât satisfacerea intereselor pacienţilor cât şi intrarea în normalitate în ceea ce priveşte salarizarea personalului şi asigurarea numărului de profesionişti necesar unui act medical de calitate’, se subliniază în comunicatul sindicaliştilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dan spune

    Hai sa cerem toti,interne,invatamant,justitie ,sanatate, CFR si care mai sunt ca astia au banii multi nu vedeti cati parlamentari au ?Sa ne inprumutam mai mult poate vor achita copii nostri datoriile si alti vor zice ca ia de la gura omului sa dea datoria cum au facut comunisti.Zicala…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata