Sistemul bancar din România va încheia anul 2014 cu o pierdere de peste două miliarde de lei

Sistemul bancar din România a înregistrat o pierdere de 1,6 miliarde de lei după primele nouă luni din acest an, iar pe tot anul pierderea va depăși „lejer” două miliarde de lei, a declarat sâmbătă directorul Direcției Supraveghere din Banca Națională a României /BNR/, Nicolae Cinteză, în cadrul seminarului EU-COFILE organizat de BNR, Asociația Română a Băncilor /ARB/ și Alpha Bank.

„Pe fondul provizioanelor mari înregistrate, și mai urmează multe, la 30.09.2014 sistemul are o pierdere de 1,6 miliarde de lei. Era normal! Provizioanele masive înregistrate în trimestrul trei au dus la această pierdere. Atunci când s-a vehiculat cifra de două miliarde de lei nu aveam cifrele auditate. Cred că pierderea va depăși lejer două miliarde de lei pe tot anul”, a explicat Cinteză.

El a mai precizat că nivelul creditelor a scăzut din aprilie până în septembrie 2014 de la 22,3% la 15,33%, iar gradul de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante este de 66,22%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata