Sobolewski (BVB): România trebuie să importe, nu să exporte capital şi să continue procesul de privatizare a economiei

România trebuie să importe, nu să exporte capital, iar procesul de privatizare al economiei trebuie să continue pentru construirea unui capitalism modern, a declarat, vineri, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

„Un principiu care ar trebui respectat de țările care încearcă acum să construiască un capitalism modern, așa cum este România, este să facă orice este necesar pentru a evita exportul de capital. Poate că spuneți că sunt anti-liberal, anti-global, dar aceasta este convingerea mea. În țări ca România, o condiție pentru a se dezvolta este să importe, nu să exporte capital”, a menționat Sobolewski.

Acesta a subliniat că România trebuie să continue procesul de privatizare al economiei, iar pentru a atrage investitori este nevoie de relaxarea condițiilor pentru mediul de afaceri.

România trebuie că continue procesul de privatizare al economiei. Totodată, este nevoie de o relaxare a condițiilor pentru mediul de afaceri, pentru a atrage investitori, și de o reglementare inteligentă a sectorului financiar. Dacă România ar dori să mai rămână suverană în domeniul economiei, ar trebui să permită fondurilor de pensii să investească în fonduri de investiții, care la rândul lor să poată investi în companii mici, poate chiar în fonduri private. Astfel, România ar putea exercita rolul de suveran definindu-și politica economică”, a mai spus directorul general al BVB. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata