Sobolewski: Continuarea procesului de privatizare, cel mai important factor pentru creşterea pieţei de capital din România

Continuarea procesului de privatizare reprezintă factorul cel mai important pentru dezvoltarea pieței de capital din România, dar și a economiei în ansamblu, în prezent, piața de capital fiind tot mai vizibilă din punct de vedere internațional, a declarat, marți, directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski.

„Piața de capital din România se află într-un proces de evoluție extraordinar și într-un proces de a deveni mult mai vizibilă din punct de vedere internațional și din punct de vedere al investitorilor. Nu trebuie să ne diminuăm așteptările când vine vorba de procesul de privatizare, care rămâne factorul cel mai important atât pentru creșterea pieței de capital din România, dar și a întregii economii”, a menționat Sobolewski.

Acesta a subliniat că piața de capital din România este „una din piețele cu cea mai dinamică dezvoltare”.

„Din punctul meu de vedere — și pot fi acuzat de lipsă de obiectivitate — România este acum foarte aproape de această familie a piețelor emergente. Putem spune că este chiar la același nivel cu alte piețe din vecinătate (…). Avem nevoie să fim pro-activi, să atragem noi clienți și să-i convingem că produsele de pe piața de capital sunt bune”, a mai spus directorul general al BVB. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata