Sobolewski: România este piaţa de capital cu evoluţia cea mai rapidă din Europa

25

Piața românească de capital are cea mai rapidă evoluție din Europa, a declarat joi, 5 martie, directorul general al Bursei de Valori București/ BVB/, Ludwik Sobolewski, la conferința România Investor Day, la Londra.

‘Modul cum piața românească se schimbă cantitativ și calitativ îi permite să fie considerată, într-o manieră profesională, piața europeană cu cea mai rapidă evoluție, chiar dacă este încă mică și se confruntă cu dificultăți’, a afirmat Sobolewski.

Șeful BVB a subliniat că nu este vorba de eliminarea unor bariere pentru fluxurile de capital, ci de implementarea unor măsuri care creează avantaj competitiv pieței românești față de alte piețe.

El a menționat în acest sens două măsuri care, în opinia sa, fac din România un loc mai bun pentru a învesti, nu doar „o altă piață din Europa”, respectiv eliminarea impozitului pe dividende, propusă în noul Cod Fiscal, și crearea pieței AeRO.

Impozitul zero pe dividende arată inteligența economică a Guvernului, care a făcut calculele corecte privind impactul versus efectele pozitive asupra solidității și lichidității pieței.

De asemenea, prin crearea AeRO se realizează rolul primordial al oricărei piețe de capital, acela de a sprijini companiile să obțină finanțare, să atragă capital.

Referindu-se la tabloul macroeconomic, oficialul BVB a spus că România este un exemplu de creștere și unul din puținele exemple de creștere din regiune. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata