Societăţile de asigurări din România au recuperat de la reasiguratori aproape o treime din despăgubirile plătite în 2013

Societățile de asigurări din România au recuperat de la companiile de reasigurare aproape o treime din despăgubirile plătite în anul 2013, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară /ASF/.

Veniturile înregistrate de societățile de asigurări ca indemnizații recuperate de la companiile de reasigurare au totalizat 1,44 miliarde lei, comparativ cu 953,86 milioane lei în 2012, în timp ce despăgubirile totale plătite anul trecut de societățile de asigurări au fost de 4,54 miliarde lei.

În anul 2013, un număr de 26 de societăți de asigurare au cedat riscuri în reasigurare pentru activitatea de asigurări generale și 18 societăți pentru activitatea de asigurări de viață. Valoarea totală a primelor subscrise cedate în reasigurare în anul 2013 a fost de 2,32 miliarde lei, reprezentând 28,54% din total prime brute subscrise de societățile de asigurare din România în anul 2013.

‘Programul de reasigurare adoptat de societățile de asigurare, prezentat de către acestea în Raportul anual privind strategia de reasigurare în anul financiar 2013, păstrează în linii mari aceiași reasiguratori și tipuri de contracte de reasigurare încheiate în anul anterior.

Deoarece reasigurarea este cea mai indicată soluție pentru dispersia riscurilor, menținerea cerințelor de solvabilitate, obținerea nivelării profilului de risc, creșterea capacității de subscriere, societățile au optat, ca și în anii precedenți, pentru încheierea atât a tratatelor de reasigurare proporționale cota parte sau surplus, cât și a celor neproporționale excedent de daună per risc și/sau eveniment sau stop daună’, se spune în raportul anual pe 2013 al ASF. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata