Socol: Economiile la buget în primele trei luni permit reducerea TVA la 20% TVA sau redusă la 9%

Economiile la buget din primele trei luni permit reducerea TVA la 20% sau TVA redusă la 9% în următoarele luni, a declarat consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.

Potrivit lui Socol, reducerea TVA se poate implementa în următoarele luni.

„Execuția bugetară la 3 luni din 2015 arată nu numai că deficitul bugetar nu s-a înrăutățit, ci din contră, față de un deficit bugetar programat de 6 miliarde ron la 31 martie 2015, exista un excedent de 1,5 miliarde ron, deci o economie de 7,5 miliarde ron în primele trei luni ale anului. Economiile obținute și plățile în avans pentru arierate și despăgubiri din 2015 realizate în decembrie 2014 permit securizarea integrală a impactului negativ inițial generat de reducerea TVA. Mai departe, efectele de runda a doua vor amplifica multiplicarea în economie a evoluțiilor pozitive, confirmând sustenabilitatea acestei măsuri de relaxare fiscală”, susține el.

Socol afirmă că economia românească are nevoie de reducerea TVA în următoarele luni pentru a mări potențialul de creștere de la 3% la 4% prin stimularea consumului și a investițiilor.

„De asemenea reducerea TVA va stimula crearea de noi locuri de muncă, va îmbunătăți colectarea și va reduce evaziunea fiscală. România trebuie să adopte stimuli fiscali pentru mărirea consumului și, astfel, echilibrarea motoarelor cerere internă-cerere externă și structura unei creșteri economice sustenabile”, consideră el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Cristian Socolevaziune fiscalainvestitiilocuri de muncareducere TVA
Comentarii (0)
Adaugă comentariu