Sorin Roşca Stănescu obligat să plătească daune morale lui Traian Băsescu

Judecătoria sectorului 2 a decis ca fostul senator Sorin Roșca Stănescu să plătească lui Traian Băsescu daune morale, după ce fostul președinte a câștigat procesul intentat jurnalistului în 2013 pentru declarațiile pe care le-a făcut în legătură cu proiectul Roșia Montană.

‘Admite în parte cererea formulată de reclamantul Traian Băsescu în contradictoriu cu pârâtul Sorin Roșca Stănescu. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 100 de lei cu titlu de despăgubiri civile simbolice pentru recuperarea prejudiciului moral cauzat reclamantului. Respinge cererea formulată de reclamant în rest ca neîntemeiată. Cu drept de apel”, se arată în minuta dată de Judecătoria sectorului 2.

În noiembrie 2013, la Judecătoria sectorului 2 a fost înregistrat un dosar în care Traian Băsescu l-a chemat în judecată, în civil, pe Sorin Roșca Stănescu, având ca obiect „pretenții — obligația de a face”.

La acea dată, Sorin Roșca Stănescu a scris, pe blogul său, că a aflat din presă că Traian Băsescu l-a acționat în judecată, pentru declarațiile pe care le-a făcut în legătură cu complicitatea acestuia, în calitate de înalt demnitar al statului, în proiectul Roșia Montană.

„Comisia specială instituită de Parlamentul României este în plin proces de elaborare a unui raport. Cu certitudine nu vor fi ocolite nenumăratele ilegalități săvârșite, de-a lungul timpului, de importanți funcționari ai statului, prin care Gold Corporation a obținut o serie de favoruri, prin prejudicierea avutului public. Traian Băsescu, în calitate de președinte al României și de principal beneficiar al informațiilor furnizate de comunitatea serviciilor secrete, nu avea, de-a lungul timpului, cum să nu fie pus la curent, în detaliu, cu o serie de acte și fapte ilegale care, iată, într-un termen record, au intrat în posesia membrilor Comisiei Roșia Montană. În consecință, nereacționând, ci, dimpotrivă, făcând repetate declarații în favoarea acestui proiect, Traian Băsescu a devenit complice”, afirma în 2013 Sorin Roșca Stănescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata