„Southside With You”, un film despre prima întâlnire a lui Barack cu Michelle – VIDEO

Cu ani în urmă, în vara lui 1989, studentul la drept Barack Obama și tânăra avocată Michelle Robinson își dădeau prima întâlnire, în Chicago. Momentul va fi rememorat în filmul ‘Southside With You’, în regia lui Richard Tanne, relatează marți EFE.

Obama, care era atunci student în primul an la Universitatea Harvard, o cunoscuse pe Michelle în biroul de avocatură Sidley Austin. La 30 iunie 1989, ei au hotărât să se vadă în afara biroului, la prima lor întâlnire romantică: au vizitat prestigiosul Art Institute de Chicago, au servit o înghețată la Baskin Robbins și au fost să vadă o comedie ce tocmai fusese lansată, ‘Do The Right Thing’ (Pizzeria lui Sal, 1989), regizată de Spike Lee.

„Am dus-o la filmul despre care vorbea atunci toată lumea, regizat de cineva despre care auzisem vorbindu-se mult (…) era o poveste foarte bună”, a explicat președintele, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la prima proiecție a celebrului film.

Barack și Michelle, care aveau să se căsătorească trei ani mai târziu, nu își putea imagina atunci că această primă întâlnire a lor va fi transpusă pe marele ecran.

Filmările la ‘Southside With You’ vor începe anul viitor la Chicago, iar actrița de televiziune Tika Sumpter (‘Get On Up’) o va juca pe Michelle. Încă nu s-a decis cine îl va interpreta pe tânărul Obama în vârstă de 20 de ani și nici circulă nici măcar zvonuri privind eventualii candidați.

Regizorul Richard Tanne (‘Worst Friends’, ‘The Roman’) dorește să ilustreze fidel esența conexiunii romantice dintre Barack și Michelle Obama, care este evidentă în modul în care se privesc unul pe altul. Vrem să găsim un Barack perfect, a subliniat Tracey Bing, producătoarea viitorului film.

Acest film nu este prima inițiativă de a aduce în actualitate începuturile relației sentimentale a celor care conduc în prezent America. În 2012, o placă ce rememorează primul sărut al cuplului Obama a fost instalată pe locul în care se afla atunci cofetăria și pe care se ridică acum un restaurant fast-food. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata