Şova: Nu îmi doresc altă funcţie ministerială; singurul lucru care mă interesează în următoarele 4 luni e campania prezidenţială

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat, marți, că singurul lucru care îl interesează în următoarele patru luni este campania prezidențială și nu preluarea altui portofoliu, așa cum s-a vehiculat, însă a dat asigurări că după luna decembrie va face parte din executiv dacă „lucrurile vor ieși așa cum își dorește”.

Eu nu umblu cu jumătăți de măsură. Nu aș fi plecat de la Ministerul Transporturilor, dacă nu am fi avut campanie prezidențială, pentru nimic în lume. Nu plec de aici pentru a prelua un alt portofoliu. Singurul lucru care mă interesează în următoarele patru luni este campania prezidențială. Sincer, îmi doresc și vreau să înțelegeți că ceea ce am făcut din 2008 și până astăzi, adică o luptă continuă împotriva regimului Băsescu, trebuie să se finalizeze cu o schimbare totală de persoane, de politică și de paradigmă la nivelul conducerii supreme în România. Deci, nu îmi doresc în acest moment nicio altă funcție ministerială. Dacă lucrurile vor ieși așa cum eu îmi doresc — și cum sunt convins că vor ieși—, fiți convins că mă veți regăsi într-un executiv din decembrie încolo„, a spus Dan Șova.

El a admis că dorește să se întoarcă în Executiv, după campania prezidențială, dar nu a putut să spună dacă va reveni în fruntea Ministerului Transporturilor.

„Când se va forma un Executiv, vom vedea două lucruri: în primul rând dacă pe mine, în calitate de soldat credincios al partidului, partidul mă va solicita să fac parte din noul Executiv, iar portofoliul va fi discutat la vremea respectivă în primul rând dacă voi face parte din Executiv. Firește că mi-aș dori să mă întorc în Executiv”, a spus el, într-o conferință de presă în care și-a anunțat intenția de a demisiona, pentru a se implica în campania prezidențială.

Șova a subliniat că proiectul său de suflet început și terminat în timpul mandatului său atât, la Departamentul Departamentul pentru proiecte de infrastructură și investiții străine (DPIIS), cât și la Ministerul Transporturilor, au fost autostrăzile.

„Eu am luat și am adus de la groapă Nădlac — Arad 1, 2. Ba faliment, ba fraude. Am închis coridorul 4 cu Lugoj — Deva 2, 3 ,4 Timișoara — Lugoj 2. Am unit Clujul de București prin Sebeș-Turda. Am relansat Autostrada Transilvania. Am lansat studii de fezabilitate pentru că miniștrii competenți anteriori ne-au lăsat în baltă, adică nu au făcut absolut nimic pentru 1.800 de kilometri de autostradă pe care nu îi aveam nici pe rețea principală, nici pe rețea secundară. Am conceput și am lansat studiul de fezabilitate pentru unirea Transilvaniei cu Moldova, prin traseul Sibiu-Brașov, Brașov-Bacău. Am dat drumul la Iași — Târgu Mureș, pentru a uni Moldova cu Transilvania și pe această rută.

Am fost atent la cerințele europene și mă refer la rețeaua principală și secundară europeană și la interesele României și mă refer la Autostrada Transilvania. Deci, prima mea iubire în materie de infrastructură sunt și vor rămâne autostrăzile și mă mândresc cu faptul că pentru următorii șase ani am reușit să aduc resursele financiare și în Acordul de parteneriat și de la bugetul național și astăzi putem discuta în programul ‘România 100’ de două obiective fundamentale: de unirea provinciilor istorice și de acoperirea din punct de vedere financiar a rețelelor principal europene plus a intereselor naționale la nivel de autostradă într-un program articulat, care se va desfășura până în 2020. O consider un succes personal pe care, credeți-mă că mi-l voi pune în CV, alături de alte lucruri”, a detaliat Șova.

În ceea ce privește eventuale dezamăgiri că nu a putut să-și ducă la capăt proiectele, Dan Șova a spus: „Sunt lucruri pe care nu am reușit să le fac, dar nu am o dezamăgire personală, pentru că voi reveni în forță”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata