Spitalul „Arcadia” a tras ţeapă unui renumit cardiolog

Un celebru cardiolog se luptă la Tribunal cu Spitalul Arcadia, pentru 150.234 lei * suma reprezintă o parte din onorariul plătit pentru serviciile medicale efectuate de dr. Mihai Rotar  în primă fază, spitalul a pierdut procesul .

Spitalul Arcadia este în centrul unui scandal de zile mari, din cauza banilor. Unitatea înfiinţată de unul dintre cei mai bogaţi ieşeni, Dan Fiterman, a pierdut o primă bătălie cu un celebru medic cardiolog, Mihai Rotar. Miza conflictului este o parte din onorariul plătit pentru serviciile medicale efectuate în baza unui contract de prestării servicii.

Totul a pornit de la bani

Cardiologul Mihai Rotar a fost acţionat în instanţă de Arcadia Policlinic SRL. Medicul a avut cu unitatea un contract de prestării servicii, derulat în perioada ianuarie – octombrie 2011, timp în care a ocupat şi funcţia de coordonator al Arcadia Cardio. La un moment dat însă, Rotar şi Fiterman nu s-au mai înţeles. Bătălia s-a purtat întâi la Judecătorie, Fiterman susţinând că Rotar trebuie să înapoieze o sumă importantă.

Motivul invocat a fost că facturile emise de acesta nu au fost însoţite şi de raportul de plată, aşa cum era stipulat în contract: „În urma unor disensiuni apărute între părţi, s-a dispus o verificare a sumelor achitate şi cu această ocazie s-a constatat că în spatele facturilor emise nu există practic niciun suport, raportul de plată fiind inexistent. Apreciem că pârâtul a executat cu rea-credinţă obligaţiile ce-i reveneau”.

Calcule greşite

În instanţă, şefii Arcadia s-au cam încurcat în socoteli. După cum o dovedeşte şi contractul depus la dosar, dr. Rotar primea un onorariu de 4.157 de euro lunar, dar şi alte sume pentru serviciile suplimentare efectuate. Numai că mai-marii unităţii medicale private au cerut tot! Acesta a fost, de altfel, şi unul dintre aspectele invocate de dr. Rotar. „În total, vorbim despre o sumă de 150.214 lei, şi nicidecum de 303.173 de lei”, a replicat medicul, care a susţinut şi că respectivul contract fusese încheiat între Arcadia şi o entitatea juridică, şi nu o persoană fizică. Până la urmă, reprezentanţii spitalului au recunoscut greşeala, cum o diferenţă de câţiva lei, şi au pus-o pe seama unei erori a serviciului de contabilitate!

Instanţa a respins acţiunea

În primă fază, magistraţii Judecătoriei au respins acţiunea Arcadia. „În condiţiile în care plata a fost făcută conform ordinelor de plată, chiar şi în situaţia în care nu există rapoartele aferente facturilor, reclamantul nu se poate prevala la acest moment de lipsa formală a raportului”, au spus judecătorii, adăugând că unitatea medicală nu a dovedit neefectuarea serviciilor. Totuşi, şefii Arcadia nu au depus armele, iar acum recursul lor a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului. Un nou termen va avea loc pe 6 iunie.

Demn de menţionat este şi faptul că între Fiterman, Mihai Rotar şi soţia acestuia din urmă, Anca, mai sunt şi alte conflicte legate de bani. Soţii Rotar au acuzat nerestituirea unui împrumut de 110.000 de lei acordat SC Arcadia Cardio. Menţionăm că Mihai Rotar nu a vrut să comenteze relaţiile sale cu unitatea medicală, iar reprezentanţii Arcadia nu au putut fi contactaţi.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata