Stare de urgenţă în Hawaii după erupţia unui vulcan

 

Starea de urgență a fost declarată pe ‘Marea insulă’ din Hawaii după erupția unui vulcan a cărui scurgere de lavă amenință locuințe care ar putea fi evacuate, relatează AFP.

Primarul comitatului Hawaii Billy Kenoi a proclamat starea de urgență joi după ce scurgerea de lavă a vulcanului Kilauea, situat în sud-estul insulei, se apropiase la cel puțin un kilometru și jumătate de zone rezidențiale.

‘Luăm aceste măsuri pentru ca locuitorii noștri să aibă timp să-și pregătească familiile, animalele domestice, vitele să le evacueze în condiții de securitate și fără incidente din Ka’ohe în cazul în care lava va continua să avanseze’, a afirmat Billy Kenoi.

Starea de urgență permite autorităților să închidă drumurile pentru a facilita evacuarea rapidă a riveranilor. Potrivit cotidianului Honolulu Star, lava ar putea ajunge la case în câteva zile. Insula Hawaii, de asemenea numită Marea Insulă, este cea mai vastă din principalele opt insule din arhipelagul situat în Pacific și care formează al 50-lea stat american. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata