Statul Islamic revendică într-o înregistrare video decapitarea unui al doilea ostatic american

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-o înregistrare video difuzată marți decapitarea unui al doilea ostatic american, jurnalistul Steven Sotloff, a informat Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, relatează Reuters și AFP.

În înregistrarea video denumită ‘al doilea mesaj către America’ poate fi văzut jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, în genunchi, îmbrăcat într-o bluză portocalie, alături de un bărbat mascat înarmat cu un cuțit.

Bărbatul mascat a lansat totodată și o amenințare la adresa unui ostatic britanic, pe care l-a numit David Haines, și a avertizat guvernele să retragă ‘această alianță malefică a Americii împotriva Statului Islamic’, a precizat SITE.

Casa Albă a subliniat că trebuie să confirme autenticitatea acestei înregistrări video.

Jurnalistul independent Steven Sotloff a fost răpit în Siria în august 2013. Într-un mesaj video difuzat de televiziunea Al-Arabiya la 27 august, mama acestuia, Shirley Sotloff, a făcut apel la liderul grupării SI Abu Bakr al-Baghdadi să-i elibereze fiul.

Pe data de 19 august gruparea jihadistă a publicat un prim videoclip în care prezenta decapitarea unui alt jurnalist american, James Foley. Atunci gruparea a afirmat că Foley a fost ucis ca represalii la loviturile aeriene americane împotriva SI.

Videoclipul a fost postat după ce Statele Unite și-au reluat loviturile aeriene în Irak în luna august, pentru prima dată de la încheierea operațiunii militare americane în această țară în 2011, notează Reuters. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata