Strângere de semnături în peste 50 de ţări împotriva legii belgiene ce legalizează eutanasia în cazul copiilor

În peste 50 de ţări din lume au început acţiuni de strângere de semnături pentru o petiţie ce urmează a fi adresată regelui Philippe al Belgiei pentru ca acesta să nu promulge legea ce permite eutanasia în cazul copiilor afectaţi de boli incurabile, text ce a fost adoptat recent de parlamentul belgian, scrie RIA Novosti.

 „Rugăm pe Majestatea Voastră să asculte de glasul conştiinţei”, se arată în petiţia iniţiată de organizaţia spaniolă CitizenGO.

Calificând legea adoptată de parlamentul belgian ca fiind „cea mai cumplită lege privind eutanasia din toată lumea”, autorii petiţiei subliniază că această cerere, în care este exprimată dorinţa europenilor, trebuie să-l ajute pe regele Philippe în luarea unei „decizii dificile”.

Parlamentul belgian a adoptat joia trecută, în formă definitivă, un proiect de lege care permite ca minorii care suferă de boli incurabile să poată opta pentru eutanasie. Belgia, ţară cu tradiţie catolică, a devenit astfel al doilea stat din lume, după Olanda, care autorizează în condiţii stricte eutanasierea minorilor. Dacă în Olanda, legislaţia prevede vârsta minimă de 12 ani, parlamentarii belgieni au optat pentru o noţiune mai vagă – deţinerea ‘capacităţii de discernământ’.

Legea este aspru condamnată de episcopii catolici din diferite ţări ale lumii. Şeful Bisericii Catolice Belgiene, episcopul Andrew Leonard, a declarat că legea în cauză ”distruge solidaritatea tuturor cetăţenilor cu oamenii aflaţi în suferinţă’, atrăgând totodată atenţia asupra situaţiei paradoxale de acum din Belgia, când ‘dreptul civil nu permite minorilor să se căsătorească sau să-şi cumpere o casă, dar li se permite să decidă într-o problemă de viaţă şi de moarte’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata