Studenţi din 48 de ţări participă la cea de-a XIV-a ediţie a competiţiei Infomatrix

Un număr de 530 de elevi şi studenţi din 48 de ţări vor prezenta în faţa juriilor, între 27 şi 30 mai, la cea de-a XIV-a ediţie a competiţiei Infomatrix, 347 de proiecte la categoriile Programming, Computer Art, HardwareControl, Short Movie şi Robotics.

În competiţie vor fi prezentaţi roboţi umanoizi care îi învaţă pe elevi limbaje de programare, roboţi proiectaţi să salveze animalele din pădure în caz de incendiu, căşti audio inteligente care reglează volumul muzicii astfel încât să nu afecteze sănătatea, un tricou care te avertizează dacă starea de sănătate e precară, un dispozitiv prin care se poate folosi bancomatul pe baza scanării irisului şi chiar un hibrid între un automat şi o maşină de cafea (pentru o cafea personalizată).

De asemenea, elevii din România au pregătit propria lor versiune pentru casa comandată inteligent, iar colegii lor din Bosnia au realizat un scaun cu rotile destinat persoanelor cu handicap locomotor, care poate fi manevrat prin comenzi transmise de creier sau de muşchii feţei.

Primul proiect câştigător la categoriile Programming, Computer Art, HardwareControl şi Short Movie va fi recompensat fiecare cu câte 500 de euro, premiile fiind oferite de Avira, companie producătoare de programe antivirus.

De asemenea, primul proiect câştigător la fiecare dintre cele patru categorii de la Robotics va fi recompensat cu un ipad mini, premiile fiind oferite de iStyle.

Toţi participanţii la competiţie, de la elevi la profesori, vor primi un program antivirus.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ la sediul Școlii Internaţionale Bucureşti.

Infomatrix este o competiţie internaţională organizată anual în România, începând cu anul 2003. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata