Sunt convins că Traian Băsescu va semna memorandumul cu FMI, acciza pe carburant se aplică de la 1 aprilie, declară premierul Ponta

0

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional că preşedintele Băsescu va semna memorandumul cu FMI, câtă vreme în textul scrisorii de intenţie nu este prevăzută acciza de 7 eurocenţi pe litru la carburanţi.

„Eu cred că, până la urmă, preşedintele, dincolo de jocul politic, politicianist şi electoral, va înţelege că interesul României este să aibă un acord funcţional, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Fondul Monetar Internaţional”, a afirmat prim-ministrul, precizând că preşedintele ar fi oferit garanţii privind semnarea memorandumului reprezentanţilor FMI, cu care s-a întâlnit duminică seară.

Victor Ponta a adăugat că acciza pe carburant – benzină şi motorină – se va aplica de la 1 aprilie. „De asemenea, în scrisoarea de intenţie şi memorandum vom avea trecut foarte clar faptul că în cursul următoarei misiuni, din luna aprilie, până atunci Guvernul vine cu măsurile şi metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit şi sperăm ca, în acest fel, mesajele, atât pentru populaţie cât şi pentru economia privată, să păstreze România pe trendul pozitiv de creştere economică şi de reducere a decalajelor sociale”, a afirmat Ponta.

Şeful Executivului a adăugat că cel mai probabil săptămâna viitoare forma finală va fi transmisă către preşedinte pentru ratificare şi „scrisoarea va intra în următorul Board al FMI, de asemenea urmând să fie prezentat Comisiei Europene memorandumul, pentru ca România să beneficieze, în continuare, inclusiv de to-up-ul de 10% la cofinanţarea fondurilor europene”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata