Sunt convins că Traian Băsescu va trebui să răspundă în faţa legii după ce nu va mai fi preşedinte, a declarat premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, 30 martie, la RTV, că este convins că Traian Băsescu va trebui să răspundă în faţa legii, după ce nu va mai fi preşedinte, în dosarele penale în care numele şefului statului a fost vehiculat în diverse calităţi.

„Sunt convins de asta. Nu, dosarul Flota, dacă nu mă înşel, a intrat pe termenele de prescripţie, dar sunt multe altele care au stat, sau au aşteptat ca domnia sa să nu mai aibă imunitate. Până la urmă şi preşedinţii Franţei, că-i comparăm cu preşedinţii Franţei ca şi putere constituţională, şi Jacques Chirac… şi Sarkozy au procese. Asta e”, a declarat premierul, răspunzând la o întrebare.

Ponta nu a vrut să pronunţe întrebat dacă-l vede pe actualul preşedinte al României „după gratii”. „Nu vreau să mă pronunţ în acest sens. Nu pot să spun că nu-mi este un adversar politic sau că nu cred a comis şi fapte foarte grave, dar nu pot să mă pronunţ”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă-i pare rău că a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu, Ponta a spus: „Nu. Și nu o să-mi pară niciodată”.

„Și o să explic de fiecare dată că, în decembrie 2012, aveam varianta să avem o nouă criză politică, cu suspendare, cu scandal, cu toate celelalte, sau aveam varianta să las din orgoliul meu. Și, de câte ori se va mai întâmpla în viitor să cedez la orgoliul meu personal la ceva ce cred că e cu adevărat important pentru toată lumea, o voi face de fiecare dată. Și cred că am mai şi făcut-o, de altfel, şi o să o fac din nou, în sensul în care sigur că nu-mi place sau nu sunt fericit când trebuie să colaborez cu cineva care-mi este clar adversar din toate punctele de vedere. Pe de altă parte, eu aşa cred, că politica înseamnă să fii capabil să vorbeşti chiar şi cu duşmanii tăi. Altfel, am ţine-o dintr-un război în altul şi din războaie, până la urmă, nu câştigă nimeni”, a spus premierul.

Ponta a spus că speră ca Traian Băsescu să nu ajungă prim-ministrul României, întrebat dacă-l vede în această postură. „Mă puteţi întreba dacă vreodată l-aş desemna ca prim-ministru. Nu. Cred că domnul Băsescu va regreta toată viaţa că m-a desemnat pe mine prim-ministru. Eu nu o să regret niciodată pentru că nu l-aş numi niciodată”, a subliniat prim-ministrul Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel spune

    Pana una alta , marinarul va intra sigur in istoria faptelor benefice natiei romane pentru faptul ca a eliberat din cusca acel buldog numit DNA . Greu vor mai putea unii sa-l bage inapoi . Asta a fost salvarea noastra si vor fi tot mai multi care , cu trecerea timpului , vor realiza acest lucru . Intr-o tara bogata ca Romania , daca scapam de mafiotii din politica , vom avea o viata confortabila cu totii .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata