Sunt şanse 49% să candidez la preşedinţie şi 51% să nu candidez, declară premierul Ponta

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, a declarat, luni seară, într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3, că sunt 49% şanse să candideze la funcţia supremă în stat şi 51% să nu candideze.

El a afirmat că fiecare politician îşi doreşte în cariera sa să fie şef al statului, însă susţine că el nu va intra în cursa prezidenţială în 2014, dorind să îşi continue mandatul de prim-ministru.

”Eu aş vrea să conduc o echipă de miniştri la o performanţă guvernamentală, să pot să lucrez cu un preşedinte care sprijină aceste eforturi şi nu bagă tot timpul beţe în roate şi încurcă lucrurile (…). Eu nu m-am ferit să spun care sunt oamenii pe care eu i-aş vedea ca posibili preşedinţi, cu care aş lucra bine ca prim-ministru şi am început cu domnul Isărescu, cu domnul Tăriceanu, domnul Oprescu. Alţii nu văd. Și din PSD în mod sigur ar putea candida domnul Geoană, care are şi experienţă. Nu ai 100 de oameni din care să alegi, dar nu o să aleg eu, ci aleg oamenii’, a afirmat Ponta.

Potrivit acestuia, candidatul PSD pentru preşedinţiale nu va fi cunoscut înainte de 25 mai, dată la care au loc alegerile pentru Parlamentul European şi alegeri parţiale locale şi parlamentare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata