Sute de zgârie-nori vor schimba aspectul arhitectural al Londrei

Peisajul londonez s-ar putea schimba în curând prin construirea a 236 de clădiri de peste 20 de etaje, capitala britanică găzduind deja cel mai înalt zgârie-nori din Europa Occidentală, arată un studiu preluat joi de AFP.

‘Construirea celor 236 de zgârie-nori a fost fie aprobată, fie a început, fie se află în faza de eliberare a permiselor de construcţie’, se arată în raportul unui grup de experţi, New London Architecture.

Aproape jumătate din numărul de clădiri menţionat a fost aprobată, iar 19% din clădiri au depăşit faza de turnare a fundaţiei.

Dintre cele 236 de clădiri înalte, 22 vor avea cel puţin de 50 de etaje, iar 33, între 40 şi 49 de etaje. Majoritatea construcţiilor vor fi realizate în centrul şi estul Londrei, urmând să fie blocuri de apartamente (189 clădiri), în contextul în care capitala britanică se confruntă cu o lipsă acută de locuinţe, iar preţurile în sectorul imobiliar au urcat vertiginos. Alţi zgârie-nori vor fi alocaţi unor birouri (18), hoteluri (8), spaţii comerciale (7), iar 13 vor avea destinaţie mixtă. O clădire va fi sediul unei universităţi.

Niciuna din aceste clădiri nu va rivaliza totuşi cu Shard, turnul de 95 de etaje şi 310 m înălţime construit pe malul sudic al Tamisei.

Inaugurat în iulie 2012, chiar înaintea Jocurilor Olimpice de vară, el este de fapt un mic oraş, cu câteva mii de locuitori, hotel de cinci stele, restaurante de lux, birouri, spaţii comerciale şi apartamente de lux. Însă şi astăzi este parţial neocupat, iar preţurile pe metru pătrat au scăzut, potrivit presei britanice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata