Swoboda, despre declaraţiile preşedintelui la adresa senatoarei Gabriela Firea: Băsescu a atins un nou nivel minim

Traian Băsescu a atins un nou nivel minim prin ameninţările foarte puţin voalate la adresa unei senatoare PSD şi a soţului ei, un primar PSD, a apreciat marţi liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, citat într-un comunicat de presă.

„Traian Băsescu a atins un nou nivel minim prin ameninţările foarte puţin voalate împotriva unui senator PSD şi a soţului ei, un primar PSD. Ameninţările directe cu „dispariţia” la adresa oricărui individ sunt departe de a fi acceptabile, dar în acest caz devin de-a dreptul ameninţări politice, care sunt legate de o anchetă care o vizează pe fiica preşedintelui”, a afirmat Swoboda în textul citat.

„Aceste ameninţări arată totala lipsă de respect a domnului Băsescu faţă de sistemul judiciar. Un preşedinte de ţară ar trebui să fie prima persoană care respectă independenţa sistemului judiciar şi nu ultima, aşa cum acest caz pare să demonstreze”, a adăugat eurodeputatul austriac.

Declaraţia liderului grupului S&D din PE survine după ce preşedintele Traian Băsescu a spus, duminică seară, la Realitatea TV, că senatorul Gabriela Firea ar face „mai bine să se uite pe moşia soţului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă”. „Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a declarat Traian Băsescu în emisiunea respectivă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata