Swoboda: Ieşirea PNL de la guvernare nu este un gest foarte responsabil, nu cred că ajută foarte mult ţara

Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat la RFI România că ieşirea PNL de la guvernare nu este un gest foarte responsabil şi nu ajută foarte mult ţara, apreciind totodată că decizia anunţată de liberali marţi seară „e mai rea decât dacă ar fi stat în Guvern până la capăt”.

El mai crede că Victor Ponta „ar fi un preşedinte foarte bun al României, dar este şi un prim-ministru bun”, aşa că „are o alegere grea” de făcut privind viitorul său politic. Dar „va şti ce să facă, oricum, sper să joace un rol important în viaţa politică a României”.

„Din punctul meu de vedere, nu este un gest foarte responsabil, ţinând cont că vorbim de un Guvern de succes, care a făcut o treabă bună şi care are rezultate economice bune. Nu ştiu ce se ascunde în spatele deciziei, de ce fac asta liberalii, dar oricum, nu cred că ajută foarte mult ţara”, a afirmat Swoboda, intervievat despre ruperea USL şi citat de rfi.ro.

Întrebat dacă liberalii au greşit părăsind Guvernul sau dacă este mai bine că au făcut-o, pentru că au pus capăt unei crize politice ce dura de două săptămâni, liderul socialiştilor din PE a declarat: „E mai bine să ai o decizie, decât niciuna. Totuşi, decizia e mai rea decât dacă ar fi stat în Guvern până la capăt. De aceea, sunt trist, dar desigur, este decizia lor politică. Eu nu cred că-i va ajuta, pentru că mulţi oameni vor fi uimiţi şi nesatisfăcuţi că partidul care a promis că luptă pentru Guvern şi că este un critic al lui Traian Băsescu brusc îşi schimbă cursul”.

În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, Swoboda a apreciat că ieşirea PNL din Guvern nu-l ajută, dar Guvernul va supravieţui, iar premierul „va avea o poziţie puternică, pentru că acum are posibilitatea reală de a decide cursul Cabinetului său”.

Întrebat dacă premierul Ponta ar trebui să caute o nouă majoritate parlamentară sau mai degrabă să-şi dea demisia, Swoboda a răspuns: „Depinde de el, nu vreau să-i dau sfaturi. Dar cred că el ştie ce e mai bine. El a devenit un prim-ministru puternic şi nu va fi slăbit de decizia liberalilor”.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata