Tai-chi, tehnică de meditaţie şi relaxare cu efecte benefice asupra sănătăţii fizice şi mentale

Tai-chi este o tehnică tot mai cunoscută, fiind o activitate cu efecte benefice asupra sănătății fizice și mentale, aflată la întretăierea artelor marțiale cu sportul și tehnicile de relaxare, scrie passionsante.be.

Tai-chi-chuan este originară din China, fiind o disciplină numită și meditație în mișcare, vizând ca cei care o practică să fie conștienți de armonia dintre corp și spirit.

O ședință de tai-chi durează între 30 și 60 de minute și începe de regulă cu exerciții ușoare de flexibilitate, urmate de elongații și mișcări specifice destinate concentrării pe sine însuși, stăpânirii corpului și minții. Ele acționează asupra tonusului, permit o detașare pentru o mai bună gestionare a stresului și a emoțiilor negative, recentrarea pe sine însuși și relaxarea.

Prin efectul de relaxare, tai-chi acționează favorabil asupra presiunii arteriale și a ritmului cardiac, a respirației și a capacității pulmonare, lucru benefic îndeosebi pentru astmatici.

Tai-chi este în același timp o tehnică de meditație, o filozofie și un sport. Poate fi asimilat unei arte marțiale (luptă cu un adversar imaginar), dar și unei filozofii de viață și unei tehnici de meditație, având ca rezultat calmul, concentrarea, capacitatea de discernământ între important și neimportant, bine și rău, încheie passionsante.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata