Tânărul inventator Ionuţ Budişteanu a obţinut cinci premii şi două medalii la Salonul de la Bruxelles

Tânărul Inventator vâlcean Ionuț Budișteanu s-a întors de la Salonul de Invenții de la Bruxelles 2014 cu cinci premii și două medalii, obținute pentru un dispozitiv electronic menit să faciliteze prinderea unor infractorii care vandalizează un bancomat.

„Am fost selectat de către Ministerul Educației Naționale să particip la Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles — Brussels Innova 2014, fiind ceea de a 63-a ediție a evenimentului. Eu am prezentat o invenție constând într-un dispozitiv electronic conectat la mai multe camere de filmat și un microfon ce recunoaște automat amprenta spectrală a zgomotului produs de către un polizor unghiular când un infractor încearcă să taie cu un polizor/polidisc un bancomat, dar și momentul în care un spărgător care poartă cagulă intră într-o anumită instituție. Deci recunoaște momentul în care vede că cineva poartă o cagulă și își acoperă fața și implicit dă alarmă. Pentru mine este prima ediție la Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles, unde am obținut trei premii și o medalie de aur. O medalie și un premiu special dat de către Taiwan Prominent Inventor Association și un premiu special dat de către Secretarul de stat din Bruxelles”, a declarat luni, Ionuț Budișteanu.

Inventatorii și cercetătorii români au participat la a 63-a ediție a Concursului internațional Bruxelles — EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA. România a fost prezentă cu 25 de invenții care au fost expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educației Naționale (MEN).

Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spațiu de întâlnire între cercetători, oameni de știință, cadre didactice universitare și întreprinzătorii cei mai activi și mai interesați de ‘nou’ din mediul de afaceri. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19.00. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata