Ţara unde poţi face închisoare dacă cultivi organisme modificate genetic

Inca o tara europeana interzice cultivarea de organisme modificate genetic, alaturandu-se astfel celor 14 natiuni la nivel global care au spus nu acestor practici (9 sunt din Europa).

Italia nu doar ca interzis plantarea de culturi modificate genetic, dar a impus si amenzi usturatoare in cazul in care depisteaza fermieri care nu se conformeaza acestei decizii, conform Dailyhealthpost.com.

Un fermier care cultiva organisme modificate genetic risca chiar inchisoarea de la 1 la 3 ani sau o amenda de pana la 30.000 de euro.

Politicienii italieni au cedat astfel presiunii publicului, care a cerut in repetate randuri mentinerea calitatii in agricultura si alimentatie, protejarea mediului inconjurator si a sustenabilitatii agriculturii. Vocea populara s-a impus in Italia, iar politicienii au trebui sa voteze interzicerea organismelor modificate genetic. In Romania, insa, cultivarea plantelor modificate genetic nu este interzisa si nu exista o dezbatere reala in acest sens.

Daca Uniunea Europeana va avea insa in cativa ani o politica comuna in acest sens, Romania va fi nevoita sa respecte legislatia europeana si sa reglementeze si ea cultivarea de organisme modificate genetic. Bulgaria, pe de alta parte, a interzis de bunavoie cultivarea de OMG-uri.

Dupa cum se observa in harta Greenpeace, Italia nu este singura din Europa care se gandeste la sanatatea populatiei si a spus nu intereselor marilor corporatii producatoare de semninte modificate genetic. Daca in Italia 80% din populatie se opune cultivarea organismelor modificate genetic, in Romania este greu de cuantificat macar cata lume stie ce inseamna aceste OMG-uri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata