Tăriceanu: Mă angajez în proiectul PLR, candidând la alegerile prezidenţiale

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri după-amiază, la Craiova, unde s-a întâlnit cu membri și simpatizanți ai Partidului Liberal Reformator (PLR) din Oltenia, că se angajează în acest proiect candidând la viitoarele alegeri prezidențiale.

Tăriceanu a spus că dorește ca membrii noii formațiuni politice să arate României că pot face o politică cu fața către cetățean, venind cu soluții pentru cetățeni și nu cu preocuparea cine să fie ales și unde. „Vă rog foarte mult pe toți cei care sunteți prezenți să plecăm la drum cu încredere și să le arătăm românilor că se poate face și o altă politică decât cea bazată pe cumetrii, pe clanuri pe corupție. Vreau să arătăm României că putem face o politică cu fața către cetățean, ascultând nevoile și preocupările oamenilor, venind cu soluții pentru cetățeni și nu cu preocuparea cine să fie ales și unde. (…) Vreau să mă angajez în acest proiect candidând la viitoarele alegeri prezidențiale”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai afirmat că dincolo de acest proiect personal, vrea să vadă în continuare în România că ideile și valorile liberale sunt reprezentate în continuare de un partid liberal. „Cred că ceea ce începem astăzi, crearea Partidului Liberal Reformator, este un proiect de durată, pe care trebuie să îl ducem mai departe, pentru că avem o datorie și față de tradiția și istoria liberalismului în România, dar avem o datorie și față de generațiile viitoare care trebuie să trăiască într-o țară de care trebuie să fie mândri”, a mai afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

La Craiova au fost prezenți președinții grupurilor de inițiativă ale PLR din Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Gorj, foștii parlamentari PNL Daniel Chițoiu, Cristian David, Grațiela Gavrilescu, Nicu Marcu, dar și alți politicieni care s-au alăturat proiectului politic PLR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata