Tăriceanu: Voi înfiinţa o nouă formaţiune politică liberală; sunt interesat de o candidatură pentru prezidenţiale

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, proaspăt demisionat din Partidul Naţional Liberal, a anunţat, miercuri seara, 26 februarie, în cadrul unei emisiuni televizate, că va înfiinţa un nou partid liberal, care se va numi Partidului Reformator Liberal, după ce a ajuns la concluzia că USL are nevoie de o componentă liberală.

‘Este prea timpuriu pentru această discuţie. Eu ştiu că există un angajament public al premierului Victor Ponta de a reclădi USL pe bazele angajamentelor luate iniţial între cei doi parteneri. USL-ul cred că are şi nevoie de o componentă liberală consistentă. Şi eu cred că odată ce decizia o voi anunţa mâine, să înfiinţez o nouă formaţiune politică liberală, care sunt convins că va aduna oameni nu doar din PNL, nemulţumiţi de cum decurg lucrurile, ci şi oameni noi, oameni tineri, oameni bine pregătiţi, oameni competenţi, care să fie sensibili la problemele cetăţenilor şi cu care să dăm un nou suflu USL-ului şi în acest fel putem să ne gândim şi la o candidatură la prezidenţiale, care sunt convins că îl voi învinge pe Crin Antonescu (…) Urmează să fac anunţul oficial mâine, voi înfiinţa o nouă formaţiune politică. Ei bine se va numi Partidului Reformator Liberal. Şi aşa cum vă spuneam, vreau ca acest partid să fie o casă bună pentru cei care cred în valorile liberale’, a declarat Tăriceanu.

Acesta a spus că există o responsabilitate în plus faţă de România. ”(…)Nu poţi să fii preşedinte al României şi să ştii atât de puţine de economie, nu poţi să fii preşedinte al României să spui administraţie nu cunosc, infrastructură nu mă pricep, politică externă nu m-am ocupat’, a spus Tăriceanu, referindu-se la Crin Antonescu.

‘Dar ce faci tu ca preşedinte al României? Eu cred că românii s-au săturat de stilul conflictual al lui Traian Băsescu, aceeaşi modalitate de a arăta politica (…) Crin Antonescu este un alter ego al lui Traian Băsescu, acelaşi stil conflictual, aceeaşi modalitate de a trata politica’, a subliniat Tăriceanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Desi Tariceanu este o oferta prezidentiala mult mai credibila decat Antonescu, nici el nu este lipsit de bube, sa nu uitam ca lui ii datoram taxa de”poluare” (sau cum i-o mai zice acum), introdusa nu ca sa protejeze mediul ci pentru a-si proteja propria afacere din domeniul importului de automobile noi. Deci clar nici el nu este integru, dar la noi nu se poate vorbi de a alege pe cineva care vrea binele natiunii ci de a alege dintre doua rele raul cel mai mic

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata