Taţii moderni sunt foarte atenţi la ce fac copiii pe Internet

Majoritatea taţilor din zilele noastre se simt responsabili atât pentru susţinerea financiară a familiei, cât şi pentru securitatea cibernetică a dispozitivelor electronice, iar în acelaşi timp aceştia sunt foarte atenţi la ce fac copiii pe Internet, relevă un studiu de specialitate publicat, vineri, de Kaspersky Lab.

Rezultatele cercetării arată că, de obicei, tatăl este cel care instalează soluţii de securitate pe dispozitivele de acasă. În acest context, 86% dintre respondenţi au spus că protejează PC-urile, 77% că sunt atenţi la securizarea smartphone-urilor, iar 63% că folosesc un produs anti-malware pe tablete.

„Poate de aceea, taţii sunt mai înclinaţi (în comparaţie cu mamele) să îşi lase copiii să folosească diverse dispozitive, de la o vârstă fragedă. De exemplu, numărul taţilor care le dau smartphone-uri sau tablete copiilor, înainte de împlinirea vârstei de un an, este cel puţin dublu faţă de numărul mamelor care recunosc acelaşi lucru. În plus, taţii tind să considere Internetul un lucru grozav pentru ei şi copiii lor — două treimi dintre taţii care au luat parte la sondaj au fost de acord cu asta„, menţionează compania producătoare de soluţii de securitate.

Pe de altă parte, taţii, spre deosebire de mame, sunt de părere că Internetul are un efect pozitiv asupra copiilor, mai precis asupra condiţiei lor fizice şi mentale, performanţelor şcolare, viitoarei profesii şi asupra vieţii lor, în general. Astfel, 45% dintre cei chestionaţi cred că micuţii lor se simt mai siguri pe ei şi mai în largul lor cu prietenii, datorită Internetului, iar peste un sfert (29%) consideră că Internetul le ajută copiii să-şi organizeze timpul mai bine.

În ceea ce priveşte gadget-urile pentru copii, este mai probabil ca taţii să le cumpere pentru a evita situaţiile în care copilul s-ar putea simţi exclus din grupul de prieteni, iar jumătate dintre cei intervievaţi le-au cumpărat copiilor un computer sau un laptop, cu această idee în minte.

În plus, taţii au convingerea că, în prezent, copiii ar trebui să ştie să folosească dispozitivele digitale, iar peste o treime (36%) le-au cumpărat băieţilor sau fetelor lor o tabletă din acest motiv.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky Lab, precum şi 270.000 de companii client. (Agenţia Natională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata