Taxa de la Feteşti este suspendată de vineri, ora 13,00, până luni la prânz, susţine premierul Ponta

Ordinul prin care Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale suspendă taxa de pod de la Fetești, de pe A2, a fost publicat și va intra în vigoare vineri, 1 august, începând cu ora 13,00, a anunțat premierul Victor Ponta, aflat în vizită la Teatrul Național București.

Plata taxei de pod de la Fetești a fost suspendată în weekend, de vineri până luni, până pe data de 1 septembrie 2014, potrivit unui Ordin al secretarului de stat care conduce Departamentul pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, publicat pe 31 iulie în Monitorul Oficial.

Conform documentului, în intervalul cuprins între zilele de vineri, ora 13,00, și luni, ora 13,00, încasarea taxei de pod se sistează, cu excepția perioadei 14 august — 18 august, când această taxă nu se va percepe între zilele de joi, ora 13,00, și luni, ora 13,00.

„Prin derogare de la prevederile ordinului ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiți străine nr. 290 din 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, publicat în Monitorul Oficial, partea I nr. 484 din 2 august 2013, cu modificările și completările ulterioare, încasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Fetești-Cernavodă se sistează de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 1 septembrie 2014, în intervalul cuprins între zilele de vineri, ora 13,00, și luni, ora 13,00, cu excepția perioadei 14 august 2014 — 18 august 2014, când sistarea încasării tarifelor se aplică în intervalul cuprins între zilele de joi, ora 13,00, și luni, ora 13,00”, se menționează în documentul publicat în MO.

Tarifele pentru o singură trecere a postului peste Dunăre Fetești — Cernavodă pornesc de la 13 lei pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) — autoturisme și ajung până la 91 lei în cazul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone și cu minimum patru axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.

Premierul Victor Ponta a anunțat joi, în ședința de Guvern, că taxa de pod de la Fetești nu se va mai plăti în weekend.

„CNADNR a reușit să facă tot o catastrofă la bariera de la Fetești. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanță de groaza că… Nu știu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine și poate îi anunțați că de vineri până luni nu se plătește acolo la Fetești. Ținem oamenii acolo la Fetești pentru 13 lei, ne batem joc de ei. Faptul că CNADNR-ul este atât de incompetent încât nu e în stare să facă un sistem care să poată să treacă oamenii mai repede să plătească, nu e vina oamenilor”, a afirmat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata