Telefoanele şi dispozitivele electronice nu vor mai fi permise la bordul avioanelor către SUA dacă au bateriile descărcate

Autoritățile americane au anunțat că nu vor mai permite pasagerilor să ia cu ei la bordul avioanelor care pleacă de pe unele aeroporturi cu destinația SUA telefoane mobile și alte dispozitive electronice care nu sunt încărcate, relatează agenția Reuters.

Noua măsură face parte din deciziile luate de Administrația americană pentru Securitatea Transporturilor (U.S. Transportation Security Administration—TSA) pentru sporirea securității pe aeroporturi în urma avertismentelor privind riscul crescut al unor atentate ale rețelei teroriste al-Qaida împotriva avioanelor civile.

În consecință, agenții de securitate de pe aeroporturile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa ar putea să solicite pasagerilor să pornească dispozitivele electronice pe care le au asupra lor, cum ar fi telefoanele mobile (inclusiv smartphone-urile) și laptopurile, iar dacă vor constata că bateriile lor sunt descărcate, atunci aceste aparate nu vor mai fi primite la bordul avioanelor care au ca destinație un aeroport de pe teritoriul Statelor Unite. Măsura este motivată de faptul că astfel de aparate pot fi transformate în dispozitive explozive.

Potrivit unor oficiali americani din domeniul securității, TSA a indicat de asemenea agenților de securitate de pe aeroporturi să verifice foarte atent încălțămintea pasagerilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata