Tenis: Simona Halep, învinsă în semifinale la Wimbledon de canadianca Eugenie Bouchard

Românca Simona Halep, nr. 3 mondial, a ratat calificarea în finala feminină a turneului de la Wimbledon, al 3-lea de Mare Șlem al anului, fiind învinsă joi, în două seturi, 7-6 (5), 6-2, într-o oră și 34 minute, de jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, cap de serie nr.13.

Pentru accederea în semifinalele turneului londonez, Halep va primi 780 puncte WTA și un cec de 440.000 lire sterline.

În finală, Eugenie Bouchard o va întâlni pe Petra Kvitova (Cehia), cap de serie nr. 6, care a dispus cu 7-6 (6), 6-1, de compatrioata sa Lucie Safarova (N.23).

În primul set, Simona Halep a fost cel puțin egala mai robustei sale adversare (cu 10 cm mai înaltă și cu un plus de 8 kg), dar a fost nevoită să cedeze, și doar la tie-break, din cauza unor veritabile ghinioane. Mai întâi, a călcat pe glezna îndoită, la scorul de 2-2, primind îngrijiri medicale și la piciorul stâng, cel drept fiind bandajat masiv încă dinaintea semifinalei, apoi, în tie-break, la 3-2 pentru ea, după 2 mini-break-uri, urma să servească de două ori, într-un moment în care își domina clar adversara. A intervenit, însă, un eveniment nedorit, destul de rar, în tribune, unei spectatoare i s-a făcut rău, ritmul jocului s-a rupt și Bouchard și-a adjudecat prima manșă. Care, încă o dovadă a echilibrului, a durat o oră, adică mai mult decât majoritatea meciurilor pe care le-a disputat, întregi, românca la actuala ediție.

Marcată și psihic, dar mai ales fizic, glezna stângă afectată nepermițându-i deplasarea pentru cea mai bună lovitură a ei, reverul în lung de linie, Halep a pierdut și setul 2, în numai jumătate de timp față de primul, dar nu fără a lupta cât a putut, inclusiv prin anularea a nu mai puțin de 5 mingi de meci.

Interesant este faptul că arbitru de scaun la acest meci a fost francezul Kader Nouni, același care a condus într-un mod contestat de mulți finala turneului de la Roland Garros în care Maria Șarapova a învins-o pe Simona Halep. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Eugenie BouchardSimona HaleptenisWimbledon
Comentarii (0)
Adaugă comentariu