Tenis: Simona Halep ocupă locul 5 în clasamentul WTA

Simona Halep ocupă de luni, 17 martie, locul 5 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia feminină a tenisului mondial.

Halep, care a urcat două poziţii după semifinala jucată săptămâna trecută la Indian Wells, egalase performanţa reuşită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie. Simona Halep devenise pe 27 ianuarie a treia româncă din istorie care intra în ”top ten” mondial, după Spîrlea şi actualul său manager, Virginia Ruzici (locul 8).

Ascensiunea tinerei jucătoare române a început după eliminarea sa din primul tur al competiţiei Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, n. red.). Între timp, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA din tot atâtea finale jucate (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014) şi are cele mai multe victorii, 57, în circuitul profesionist feminin (WTA), într-un clasament pe ultimele zece luni, devansându-le în această inedită ierarhie pe Serena Williams, liderul mondial, 51 victorii, şi pe poloneza Agnieszka Radwanska, 49 victorii.

Halep se află la mai puţin de 700 de puncte de fostul lider mondial Victoria Azarenka, care ocupă locul 4 şi care nu va participa la turneul de la Miami, care începe săptămâna aceasta.

În ”top 100” mai figurează alte trei românce, Sorana Cîrstea pe 26, după ce a urcat o poziţie faţă de acum două săptămâni, Alexandra Cadanţu, care a coborât trei locuri şi se găseşte pe 62, şi Monica Niculescu, aflată pe 70, după ce a coborât 7 trepte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata