Tenis: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.946.740 dolari, după ce a învins-o pe Casey Dellacqua (Australia), cu 6-2, 6-2.

Halep (22 ani, 7 WTA), a şasea favorită a competiţiei, a avut nevoie de doar o oră pentru a trece de Dellacqua (29 ani, 78 WTA), jucătoare venită din calificări.

Jucătoarea de la Antipozi a câştigat primul ghem al meciului, dar apoi Halep a reuşit două break-uri, adjudecându-şi setul în 33 de minute, cu 6-2. Și setul secund a început tot cu Dellacqua în avantaj (1-0), dar Simona a câştigat următoarele trei jocuri, reuşind un nou break la scorul de 4-2, pentru a încheiat rapid conturile cu un nou 6-2.

Simona şi-a adjudecat un cec de 225.000 dolari şi 390 puncte WTA şi va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Jelena Jankovic (Serbia/N. 7) şi Agnieszka Radwanska (Polonia/N. 2). Halep are 3-1 în duelurile directe cu Jankovic (29 ani, 8 WTA), pe care a învins-o ultima oară în optimi la Australian Open cu 6-4, 2-6, 6-0, anul acesta. Radwanska (25 ani, 3 WTA) conduce cu 3-2 în bilanţul direct cu Halep, dar Simona a câştigat ultima partidă, cu 7-5, 6-2, anul acesta, în semifinalele turneului de la Doha.

Simona Halep va ocupa, începând de luni 17 martie, poziţia 5 sau 6 WTA, aceasta reprezentând o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nicio jucătoare din România de la crearea acestui clasament. În octombrie 1997, Irina Spîrlea s-a clasat pe locul 7 WTA, record care a fost egalat la 24 februarie de Simona. Simona Halep şi-a asigurat cel puţin poziţia a şasea în clasamentul mondial şi mai poate urca până pe cinci, în funcţie de următoarele ei rezultate la această competiţie, dar şi de cele ale Jelenei Jankovic. Pentru a ajunge pe locul 5 WTA, Simona trebuie să aibă cel puţin acelaşi parcurs în turneul de la Indian Wells ca Jankovic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata