Teodorovici: Începe depunerea proiectelor pentru sprijinirea persoanelor din zonele afectate de reducerea activităţii industriale

Proiectele pentru sprijinirea persoanelor din zonele afectate de reducerea activității industriale vor putea fi depuse până la sfârșitul acestei săptămâni, urmând ca derularea lor efectivă să înceapă cel târziu până la finele acestui an, a anunțat marți, la Pitești, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„Avem patru ghiduri care au fost lansate duminică pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene și care au până joi consultarea publică, dată după care efectiv începe depunerea de proiecte (…). De joi încolo, după publicarea în Monitorul Oficial a acestor ghiduri, se pot depune proiecte pentru finanțare. (…) Dacă de joi sau cel târziu vineri se depun proiectele, maxim până la finalul anului 2014 toate contractele de finanțare se evaluează, se semnează și se încep efectiv acele activități de formare, pregătire, reconversie și așa mai departe”, a declarat Teodorovici.

Ministrul a precizat că este vorba de proiecte de pregătire, de formare, de reconversie profesională sau de începere a unei afaceri, finanțarea europeană fiind în valoare totală de 140 de milioane de euro.

„Primul ghid se referă la prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, are o alocare totală de 50 de milioane de euro. Aici se sprijină preșcolarii, elevii care ar putea părăsi timpuriu școala, dar și părinții sau tutorii acestora. Al doilea ghid se referă la formarea profesională continuă pentru angajați, unde se sprijină angajații (…) în scopul calificării și recalificării. Acest ghid are și el o alocare financiară de 50 de milioane de euro. Un al treilea ghid se referă la măsuri active de ocupare pentru zone foste industrializate, unde sprijinim persoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă (…), alocarea financiară fiind de 20 de milioane de euro. Cel de-al patrulea privește măsuri active de ocupare pentru zone foste industrializate în mediul rural (…), care ghid are și el 20 de milioane de euro”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu, au participat, marți, la conferința „Oportunități de finanțare și problematica aferentă proiectelor în curs de implementare”, desfășurată în Aula Magna a Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata