Teodorovici: Peste trei miliarde de euro pentru IMM-uri în perioada de programare 2014-2020

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri la Atena că pentru sprijinirea activităţii IMM-urilor sunt alocate peste trei miliarde de euro, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfârşitul lunii martie, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul Teodorovici a participat vineri la Reuniunea ministerială informală a miniştrilor responsabili pe tema politicii de coeziune, organizată de preşedinţia greacă, la Atena. Temele principale ale întrunirii au fost pregătirile pentru utilizarea fondurilor europene alocate statelor membre pentru perioada 2014-2020, cu accente pe dezvoltarea urbană şi pe susţinerea activităţii IMM-urilor.

‘În perioada de programare 2014-2020, peste trei miliarde de euro sunt alocate pentru a sprijini activitatea IMM-urilor, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfârşitul lunii martie. Proiectele IMM-urilor vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, dar şi prin Programul Operaţional pentru Pescuit. Totodată, am prevăzut mai multe tipuri de activităţi care vor susţine indirect activitatea firmelor din această categorie. Acordăm o atenţie deosebită sprijinirii activităţii IMM-urilor în condiţiile în care analizele arată că în România sunt doar 20 de IMM-uri la o mie de locuitori, număr de trei ori mai mic decât media înregistrată la nivelul UE‘, a spus Teodorovici.

Reuniunea ministerială informală a fost organizată pentru a facilita întâlnirea tuturor miniştrilor responsabili cu politica de coeziune din statele membre, discuţiile concentrându-se asupra domeniilor care vizează potenţialul de creştere, crearea de noi locuri de muncă, acţiunile de promovare economică, socială şi teritorială, în conformitate cu Strategia Europa 2020, în sensul revitalizării economiei europene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel spune

    Si cum sa fie luate aceste miliarde ? Asa ca pana acum ? Adica sa fie in continuare conditii pe care nu le poti indeplini daca este s-o iei ad literam ? Pai , nea ministrul , ori nu stie care-i treaba , ori continua sa puna bariere mascate care sa duca solicitantul la mana funtionarului . Daca se mentin in continuare solicitari de avize cu termen scurt ( 30 zile ) si care se conditioneaza reciproc , adica nu iei de la mediu , de exemplu , daca nu ai de la X si nu iei de la X daca nu ai de la mediu , etc , degeaba se vrea absorbtie . Va5L2S fi ca pana acum , doar oamenii de casa mai prind cate ceva .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata