Termenul pentru depunerea cererilor de plată pe Măsura 215 – bunăstarea porcinelor este 18 august

20

Cererile de plată pentru Măsura 215 aferentă pachetului privind bunăstarea porcinelor din prima sesiune pot fi depuse până cel târziu în data de 18 august 2014, inclusiv, a anunțat, recent, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură /APIA/.

Astfel, beneficiarii Măsurii 215 — pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor trebuie să completeze cererile pe format de hârtie sau online, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

După completarea online, cererea se tipărește și, la fel ca și cererea completată pe format de hârtie, se depune la Centrul Județean al APIA, respectiv al municipiului București, pe a cărui rază teritorială se află sediul social sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producție cea mai mare.

Potrivit sursei citate, eventualele greșeli care se fac la completare se corectează de către beneficiar prin tăiere cu o linie orizontală, iar informația corectă va fi înscrisă alături, confirmând corecția efectuată prin semnarea și datarea acesteia de către beneficiar.

Dovada depunerii cererii de plată o reprezintă bonul de mână care conține următoarele date: centrul județean, numărul cererii din registrul special, data și ora înregistrării, numele lizibil și semnătura funcționarului APIA care a primit cererea.

Cererile de plată vor fi însoțite, obligatoriu, de o serie de documente, detalii despre acestea putând fi consultate direct pe pagina de internet a APIA.

În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiționalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparținând fermei și activităților agricole desfășurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata